Het inschakelen van een makelaar bij de aankoop van een nieuwe woning kan u vaak veel geld besparen. Een aankoopmakelaar weet immers als geen ander wat een huis waard is, kent het proces en kan u de beste adviezen geven. Bij Bremavo hanteren wij hierbij de volgende kernwaarden:

 1. 1. Uw wensen centraal

  U kunt ervoor kiezen zelf op zoek te gaan naar een woning, of een zoekopdracht te laten uitvoeren. In het eerste geval kunt u een aankoopmakelaar inschakelen op het moment dat u denkt een geschikte woning gevonden te hebben. U bepaalt dus zelf waarvoor en in welke mate u de makelaar inzet, wij doen niets zonder uw toestemming. Tijdens het aankoopproces staan uw belangen voortdurend voorop, zodat u zich volledig kunt focussen op de keuze en de aankoop van uw nieuwe woning.

 2. 2. Bezichtigen

  Wanneer u enthousiast bent over een woning (misschien hebt u de woning zelfs al bekeken) kunt u dit de makelaar laten weten. Hij gaat dan, samen met u, de woning bezichtigen. De makelaar kijkt kritisch naar de woning en geeft u gepaste, deskundige adviezen. Dit kan gaan over voor- of nadelen van de woning, en eventuele uitbouw (on)mogelijkheden. Daarnaast wordt gekeken naar de bouwkundige staat en de algehele kwaliteit van het pand. Ook kijkt de makelaar naar zaken als de omgeving en het bestemmingsplan, dit kunnen voor u immers doorslaggevende factoren zijn.

 3. 3. Onderhandelingen

  Bent u na de bezichtiging enthousiast over de woning en wilt u vervolgstappen ondernemen? Dan kunnen de onderhandelingen beginnen! Dit is misschien wel de belangrijkste taak van de aankoopmakelaar: wanneer de onderhandelingen positief uitpakken, bespaart u immers veel geld. Het is dan ook belangrijk de juiste bieding-strategie uit te voeren en met het juiste openingsbod te komen, iets waar de aankoopmakelaar door de jaren heen goed in is getraind. De makelaar houdt u tijdens het biedingsproces constant op de hoogte van de vorderingen.

 4. 4. Afhandelingen

  Wanneer uw bod is geaccepteerd, kan uw koopovereenkomst getekend worden. De makelaar neemt de voorlopige koopakte goed door (meestal opgetekend door de verkopende partij) en bekijkt of uw rechten gewaarborgd zijn. Ook kunt u dan voor hypotheekadvies bij onze deskundige terecht, om de financiering te realiseren. Vervolgens gaat u, samen met de makelaar, naar de notaris. Op dat moment is de hypotheek intussen rond en is de woning geïnspecteerd en goedgekeurd. De akte kan worden getekend, en nu ben u de gelukkige eigenaar van de woning!